Sarajevo
1.3k

Policija uhapsila četiri mladića zbog napada na Beograđane

Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Sarajevska policija je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži, potvrđeno je za Klix.ba.
Oni se terete za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće).

Oni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.

Oglasili su se brojni zvaničnici iz BiH i Srbije koji su osudili ovaj događaj. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se odmah sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži, a nemili događaj je osudio i premijer KS Edin Forto.