Molba građanima
23

Policija u zapadnoj Hercegovini traži pomoć u otkrivanju ubica Lane Bijedić

R. D.
Sjedište MUP-a ZHK u Ljubuškom
Sjedište MUP-a ZHK u Ljubuškom
Policija u zapadnoj Hercegovini traga za počiniocima ubistva devetnaestogodišnje Lane Bijedić iz Mostara. Ona je jučer oko 19 sati pronađena u rijeci Studenčici pored Ljubuškog.
Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona zamolili su građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja koja su interesantna za naprijed navedeni događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj stanici ili Upravi policije na telefonski broj 039 830 808.

Podsjećamo, tijelo je u mjestu Studenci pored Ljubuškog, u rijeci Studenčici ugledao ribar. On je obavijestio policiju, a nastradalu su iz rijeke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka.

"Nakon uviđaja bilo je jasno da je nastadala nasilnom smrću, ali još ništa ne upućuje na počinioca, niti imamo svjedoke", kazao je tužilac za naš portal.

Mediji špekuliraju da je djevojka jučer vozom u 17 sati trebala krenuti za Sarajevo, gdje je imala iznajmljen stan i gdje je planirala nastaviti obrazovanje. Iz porodice Bijedić su demantovali da je Lana unuka bivšeg čuvenog političara Džemala Bijedića. Lana je praunuka njegovog brata Salke.