Pretresene dvije lokacije
62

Policija u Tuzli zaplijenila 12 kilograma droge, tri puške i pištolj, jedna osoba uhapšena

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Na području Tuzle jučer je izvedena policijska akcija u okviru koje je zaplijenjeno 12 kilograma droge te je uhapšena jedna osoba.

Kako su kazali iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihovi službenici su jučer, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, u tom gradu izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice u vlasništvo 54-godišnjeg Z.S. iz Tuzle.

"Prilikom pretresa, pronađena je veća količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i to oko devet kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin i oko tri kilograma biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa", saopćili su iz kantonalne policije.

Naveli su da je pronađeno i vatreno oružje - pištolj Brevete sa pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika te 160 metaka različitog kalibra.

"Nakon kriminalističke obrade, Z. S. je uhapšen te će uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje", dodali su iz kantonalne policije.

Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području

Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja sigurnosti.