Počinjena u augustu 2019.
14

Policija u Tuzli rasvijetlila krađu 80.000 KM koji su pripadali Elektroprivredi BiH

A. K.
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Nakon višemjesečne istrage policijski službenici Uprave policije MUP-a TK rasvijetlili su krađu više od 80.000 KM. Riječ je o novcu koji pripada Elektroprivredi BiH.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, odnosno Odsjeka za opći kriminalitet i ratne zločine Uprave policije MUP-a TK su nakon višemjesečnih operativnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva koje je počinjeno na štetu Elektroprivrede BiH u mjesecu augustu 2019. godine, došli do saznanja i materijalnih dokaza koji ukazuju na to da se u vezu mogu dovesti 31-godišnji J. I., 29-godišnji N. N. i 31-godišnji N. Š., svi nastanjeni na području Tuzle.

Naime, kako je pojašnjeno iz Uprave policije MUP-a TK, riječ je o krivičnom djelu od 14. augusta 2019. godine u kojem su dvije maskirane osobe presrele kretanje vozila na lokalnom putu u naselju Orašje kod Tuzle, a koje je prevozilo novac Elektroprivrede BiH. Tom prilikom je otuđeno više od 80.000 KM.

Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli podnesen je izvještaj protiv spomenutih osoba zbog postojanja osnova sumnje da je J. I. počinio krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelima pronevjere u službi i lažnog prijavljivanja.

"Postoji osnovana sumnja da su N. N. i N. Š. počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelima pronevjere u službi u vezi s krivičnim djelom pomaganja", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a TK izvršena je kriminalistička obrada nad J. I., dok se N. N. i N. Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.