Potvrdio MUP ZHK
0

Policija u Širkom Brijegu uhapsila 34-godišnjeg Mostarca s kokainom

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Policija je u Širokom Brijegu uhapsila 34-godišnjeg Mostarca S.Č. s kokinom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštenog posjedovanja i stavljanja u promet opojne droge kokain, potvrđeno je iz policije.

Kako navode iz MUP Zapadnohercegovačkog kantona Mostarac je uhapšen jučer u 14:30 sati u ulici Pobijenih franjevaca u Širokom Brijegu nakon što su policijski službenici zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke "VW Golf", bh. registarskih oznaka, a po operativnim saznanjima u sklopu akcije suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Vozilom je kako navode upravljao R.K.(29), a na mjestu suvozača se nalazio S.Č. (34) iz Mostar kod kojeg su policijski službenici pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta dvije PVC vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta materija za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain.

"Isti je lišen slobode, te je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada tokom koje je S.Č. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, a suvozač je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti navedenog krivičnog djela", navode iz MUP-a ZHK.

Po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg će protiv uhapšenog Mostarca uputiti izvješće Kantonalnom tužiteljstvu ZHK u Širokom Brijegu o navedenom krivičnom djelu.