Neki i bez vozačke
81

Policija u Sarajevu oduzela tri automobila, višestruki povratnici imali više od 40 hiljada KM kazni

B. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevu su oduzeli tri vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

Prvi automobil je oduzet u ulici Jošanička, općina Vogošća.

Policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Honda Civic, vlasništvo E.H., a kojim je upravljao V.S., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja neregistrovanim motornim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 14.820,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Drugi automobil je oduzet u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo Renault Megane, sa nepripadajućim registarskim tablicama, vlasništvo Dž.T., a kojim je upravljao 26-godišnji K.M. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.991,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Treći automobil je oduzet u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo. Policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo "BMW", vlasništvo A.A., a kojim je upravljao S.Dž., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Protiv svih prekršioca će Općinskom sudu u Sarajevu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.