Crna hronika
1

Policija u Laktašima uhvatila provalnika pri pokušaju pljačke apoteke

Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Laktaši su 25. marta 2018. godine oko 01:45 sati, zahvaljujući brzoj reakciji, odmah nakon zaprimljene prijave da se oglasio alarm u apoteci u Nemanjinoj ulici, općina Lakaši, izlaskom na mjesto događaja zatekli u toku izvršenja krivičnog djela nepoznatog muškarca koja je po uočavanju policijskih službenika pokušao pobjeći, ali je spriječen i lišen slobode.

Utvrđeno je da se radi o D. J. (1985.) iz Laktaša, a od njega je oduzeta torba sa sredstvima za izvršenje krivičnog djela, kao i novac koji je otuđio iz apoteke.

Tokom ispitivanja, a na osnovu planskih aktivnosti i realizacije akcije kodnog naziva "Provalnik", usmjerene na sprečavanje i rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine, utvrđeno je da se D. J. sumnjiči da je pored navedenog krivičnog djela teške krađe izvršio još tri krivična djela teške krađe u decembru 2017. godine u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, gdje je upotrebom fizičke snage ili podesnog alata razbijao ulazna vrata ili staklene površine, ulazio u unutrašnjost odakle je otuđivao novac, čime je pričinio znatnu materijalnu štetu vlasnicima.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela, navedeno je u saopćenju za javnost.