Potvrdio MUP HNK
0

Policija u Konjicu uhapsila Sarajliju dok je prevozio migrante

G. Š.
Foto: Ilustracija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Foto: Ilustracija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Protekle noći u Konjicu policija je tokom kontrole vozila uhapsila 38-godišnjeg Sarajliju koji je putničkim automobilom prevozio migrante, potvrdio je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako navode iz MUP-a HNK policijski službenici PS BS/SP Konjic su prevoz migranata otkrili tokom prošle noći, kad su deset minuta iza ponoći u ulici Mostarska u Konjicu vršili kontrolu vozila.

Kad su policajci izvršili kontrolu vozila marke Škoda Octavia, kojim je upravljao H.A. (38) iz Sarajeva, ustanovili su da je u vozilu prevozio četiri osobe bez važećih dokumenata, odnosno migrante.

"Po naredbi dežurne tužiteljice Tužilaštva BiH H.A. je lišen slobode, dok su osobe bez dokumenata zadržana u prostorijama za zadržavanje", naveli su iz MUP-a HNK.

Ističu da su po nalogu tužioca preduzete sve potrebne mjere i radnje koje zakon propisuje, a koje uključuju u utvrđivanje identiteta migranata, te kriminalističku obradu nad uhapšenim Sarajlijom koji ih je prevozio, kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj slučaj.