Prodavao drogu
0

Policija u Istočnoj Ilidži kod muškarca pronašla 18 paketića heroina i vagu

SRNA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Policija je u Istočnoj Ilidži kod osobe iz Sarajeva čiji su inicijali A. R. je pronašla 18 paketića heroina i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

A.R. je pretresen jučer u Ulici Ive Andrića u Istočnoj Ilidži, a pretresena je i osoba inicijala M.T iz Istočne Ilidže, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon pretresa navedenih osoba, na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresen je stan koji koristi M.T. u Ulici Ive Andrića, gdje su zatečene četiri osobe iz Sarajeva čiji su inicijali A.O, S.P, B.R. i A.LJ. kako konzumiraju heron, amfetamin i marihuanu.

Kod ovih osoba su pronađena tri paketića heorina, medicinski špricevi sa sadržajem nepoznate tečnosti i alkohol.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon dokumentovanja predmeta, protiv osobe A.R. će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge, a protiv M.T. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja droge.

Protiv A.O, S.P, B.R. i A.LJ. će nadležnom sudu biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za konzumiranje heroina.