Pretresli mu i automobil
10

Policija u Brčkom uhapsila Tuzlaka, zaplijenili mu drogu, metalnu palicu i mobitel

A. K.
Brčanska policija izvela je akciju (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčanska policija izvela je akciju (Foto: A. K./Klix.ba)

Policijski službenici u Brčkom uhapsili su 24-godišnjeg muškarca inicijala A.S. zbog neovlaštenje proizvodnje i stavljanje u promet droge. Pored droge, policija je kod njega pronašla između ostalog i metalnu palicu, kao i mobilni telefon koji su zaplijenili.

Naime, u sklopu kontinuiranih planskih aktivnosti koje Policija Brčko distrikta BiH provodi s ciljem sprečavanja i suzbijanja organizovanog kriminaliteta, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, službenici su uhapsili A.S. rođen 1999. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen.

"Policijski službenici su jučer postupajući po Naredbi osnovnog suda Brčko distrikta BiH u vremenskom periodu od 21:40 do 22:30 sati izvršili pretres A.S. i njegovog putničkog motornog vozila. Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu biti korišteni u krivičnom postupku i to: jedan tablet s tragovima bijele kremaste materije, jedan telefonski aparat marke iPhone 6, jedna metalna palica na razvlačenje i jedan pvc paket sa bijelom kremastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin speed", saopćili su iz policije.

Po završetku pretresa A.S. je priveden u prostorije Policije Brčko distrikta BiH, te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

" Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi Amfetamin speed bruto mase 19,572 grama", precizirali su iz policije.

Protiv uhapšenog će zbog osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti upućen izvještaj.