|

Policija u Bosanskoj Gradišci oduzela šest auta zbog neplaćenih kazni

Policija u Bosanskoj Gradišci oduzela šest auta zbog neplaćenih kazni
0
Klix.ba
14.2.2020. u 13:03
4
komentara
0

dijeljenja
Policija u Bosanskoj Gradišci oduzela šest auta zbog neplaćenih kazni Foto: D. S./Klix.ba
Policija je u Bosanskoj Gradišci oduzela je šest automobila od vozača koji su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.
Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest vozila, zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti sigurnost saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja.

"Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažovani i službeni presretači", navedeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Ističu da je tokom sprovođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara, navedenim radarskim sistemima do sad evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.

Podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, i da poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.
"Također, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta", navode iz policije.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...