Prijavljen nestanak
254

Policija u Banovićima traga za Mirzetom Ibrahimović

A. K.
Mirzeta Ibrahimović
Mirzeta Ibrahimović
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona aktivno rade na pronalasku 50-godišnje Mirzete Ibrahimović iz Brčkog koja ima mjesto prebivališta u Banovićima.

Nestanak Mirzete Ibrahimović 28. decembra prošle godine policije je prijavio njen nevjenčani suprug Mirsad Terzić iz Banovića.

On je za Klix.ba kazao da 26. decembra prošle gdine nakon dolaska s posla Mirzetu nije zatekao u kući.

"Vrata stana sam pronašao otključana, ali nje unutra nije bilo. Odmah sam kontaktirao policiju, međutim zbog zakonske procedure slučaj istog trenutka nije bilo moguće uzeti u razmatranje jer od nestanka osobe trebaju proći najmanje 24 sata", kazao je Terzić za Klix.ba.

Policijskim službenicima ponovo se obratio 28. decembra od kada i traje aktivno potraga za Mirzetom.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba su kazali da policajci u Banovićima vrše potragu za nestalnom ženskom osobom inicijala M. I. .

"Zaista ne znam razlog njenog nestanka. Deset godina smo živjeli u skladnoj zajednici i nikada nije bilo nikakvih problema", istakao je Terzić.

On moli sve one koji su vidjeli Mirzetu da ga kontaktiraju na broj telefona 060 313 63 53 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.