Osumnjičen za krađu
8

Policija u Banjoj Luci uhvatila sumnjivog muškarca nakon potjere

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka sinoć oko 20 sata tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, opservacije u naselju Obilićevo, Banja Luka, zapazili su sumnjivo muško lice, koji je po uočavanju policijskih službenika odbacio ruksak na obližnji parking prostor.

Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o A.V. iz Banje Luke, a pregledom ruksaka pronađena su sredstva pogodna za izvršenje krivičnog djela.

Daljim radom, policijski službenici su utvrdili da se sumnjiči da je 26. fdebruara izvršio krivično djelo teška krađa na način da je upotrebom podesnog alata djelovao na ulazna vrata firme u ulici Veljka Mlađenovića, Banja Luka, odakle je otuđio alat pričinivši materijalnu štetu u iznosi u iznosi od oko 5.000 КM.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo teška krađa.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju da li se A.V. može dovesti u vezu i sa drugim krivičnim djelima izvršenim na području grada Banje Luke, saopćeno je iz MUP-a.