Uhapšene dvije osobe
2

Policija u Banjoj Luci u pretresu stana pronašla veću količinu marihuane i spida

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučka policija provela je operativnu akciju koja je rezultirala hapšenjem dvije osobe zbog krivičnih djela koja se odnose na promet nedozvoljenih sredstava.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su devetog novembra, u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, uhapsili L.I. i M.G. oba iz Banje Luke.

Naime, dvojac je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Omogućavanje uživanja opojnih droga".

Foto: PU Banja Luka
Foto: PU Banja Luka

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva, 10. novembra je izvršen pretres na jednoj lokaciji na području Banje Luke.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto oko 362 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuanu", oko 12 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Spid", jedan džoint u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, digitalna vaga, dva mobilna telefona, mrvilice i novac u iznosu od oko 1.030 KM.

Foto: PU Banja Luka
Foto: PU Banja Luka

Osim toga, policija je pronašla i zaplijenila druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica L.I. i M.G. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Foto: PU Banja Luka
Foto: PU Banja Luka

Određene operativne aktivnosti su u toku, a sve mjere i radnje preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.