Oduzeti nakit i oružje
0

Policija u Banjoj Luci traga za državljaninom Srbije zbog sumnje da je počinio 34 krivična djela

S. Š.
Akcija "Silver" banjalučke policije (Foto: MUP RS)
Akcija "Silver" banjalučke policije (Foto: MUP RS)
U Banjoj Luci je danas uhapšen državljanin Srbije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 34 krivična djela "Teška krađa".

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a RS, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv D. R. iz Srbije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 34 krivična djela "Teška krađa".

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Silver" a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da se D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela "Teška krađa" izvršena na području Banje Luke u vremenskom periodu od prvog januara do petog marta ove godine.

"D. R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Banje Luke, a potom vršio premetačinu, pronalazio i otuđivao novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM", saopćeno je iz MUP-a RS.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkog vozila marke "Opel", koje je D.R. koristio, kojom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela.

Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bjekstvu.