Akcija po naredbi suda
0

Policija Tuzlaku pretresla kuću i auto, pronašli oružje i municiju

A. K.
(Foto: Uprava policije MUP-a TK)
Zaplijenjeno oružje i municija (Foto: Uprava policije MUP-a TK)
Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su izvršili pretres stambene kuće i automobila u Tuzli, a tom prilikom su pronašli i zaplijenili oružje i municiju, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, njihovi službenici su postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i vozila u vlasništvu 41-godišnjeg S.F. iz tog grada.

"Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno izuzeti jedna automatska puška, šest okvira za automatsku pušku, sedam ručnih bombi, jedan kolekcionarski pištolj tzv.kubura, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta, protiv imenovanog će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.