Povrijeđeni pogođen dva puta
1

Policija traga za tri osobe nakon sinoćnje pucnjave u Sarajevu

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo tragaju za tri osobe povezane sa sinoćnjom pucnjavom na Trgu ZAVNOBiH-a na Alipašinom polju u Sarajevu, u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kao što je sinoć neposredno poslije pucnjave objavio portal Klix.ba, incident se dogodio oko 21:50 sati na Trgu ZAVNOBiH-a u sarajevskom naselju Alipašino polje u blizini ugostiteljskog objekta B1. U pucnjavi je povrijeđena jedna osoba. Radi se od muškarcu inicijala K.G. (1971), koji je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su zbrinute njegove povrede.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić, na K.G. je pucala zasad nepoznata osoba te se udaljila u nepoznatom pravcu. Policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalasku tri osobe s područja općine Ilijaš, a koje su povezane s pucnjavom.

Povrijeđeni K.G. je i dalje u bolnici gdje prate njegovo stanje.

"K.G. je primljen oko 22:10 i imao je dvije prostrelne rane. Okrznuta mu je ušna školjka te je ta povreda sanirana ušivanjem. Druga prostrelna rana je u predjelu lijevog ambdomena. Metak je ušao s leđa, ali je pacijent imao sreće jer unutrašnji organi nisu oštećeni. Zadržan je na posmatranju", izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.