Hapšenja u Tuzlanskom kantonu
0

Policija traga za jatacima Margarete Hadžić

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je, po nalogu Kantonalnog suda Tuzla, jutros oko 5:10 sati uhapšena Margareta Hadžić zvana Marga, službenici MUP-a TK intenzivno tragaju za njenim bliskim saradnicima.

Podsjetimo kako je u jutrošnjoj akciji u tuzlanskom naselju Brđani došlo do pucnjave u kojoj je u ruku ranjena Margareta Hadžić, dok su povrede zadobili policajci Dražen Vujanović i Mladen Divković.

Teže povrede zadobio je policajac Divković, koji je ranjen u vrat, ruku i nogu, te je zbrinut na Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla, dok je policajac Vujanović zbrinut na Odjelu za anesteziologiju i reanimaciju. Njihov život, kako saznajemo, nije ugrožen.

Nedugo nakon pucnjave u Brđanima službenici MUP-a TK su u Živinicama uhapsili Ružicu B. (35) i njenog nevjenčanog supruga Almira H., koji se dovode u vezu sa Margaretom Hadžić i prodajom narkotika u Tuzlanskom kantonu.

Posljednjih mjeseci MUP TK je intenzivirao rad na razbijanju kriminalnih grupa koje se bave dilanjem droge. Zbog toga se ne isključuju nova hapšenja u narednom periodu. također, još uvijek se čeka očitovanje Kantonalnog tužilaštva TK o razmjeni vatre u Brđanima.