Pucnjava u "Incognitu"
0

Policija s pucnjavom povezala pet osoba

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, prema prikupljenim operativnim saznanjima, u vezu s direktnim izvršenjem krivičnog djela koje se desilo 16. novembra u ugostiteljskom objektu "Incognito", kada je iz vatrenog oružja pucano u Fatmira Mujaja, doveo je pet osoba.

To su: Mersed Hadžić, zvani Mirso Švicarac, sin Muhameda, rođen 29. juna 1976. godine u Kalesiji, gdje je i nastanjen, Elvis Hodžić, rođen 17. oktobra 1975. godine, iz Sarajeva, i Osman Vantić, zvani Lage, sin Avde, rođen 11. augusta 1983. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen.

Osim njih, kako se navodi u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije tragaju i za Bahrijom Kačaporom, sinom Šefkije, rođenim 18. septembra 1972. godine u Dizeldorfu, Njemačka, nastanjenim u Sarajevu, i Fikretom Kajevićem, sinom Ćemala, rođenim 2. septembra 1972. godine u Prijepolju, nastanjenim u Sarajevu.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, tim povodom, moli građane koji rapolažu bilo kakvim saznanjima ili dođu u posjed bilo kakvih saznanja koja bi ukazivala na mjesto skrivanja ili kretanja imenovanih osoba da ih ustupe policiji na brojeve telefona 122, 206 - 666, 207 - 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

MUP Kantona Sarajevo također obavještava javnost da je, prema izjavi dežurnog ljekara, zdravstveno stanje povrijeđenog Fatmira Mujaja stabilno i da se on nalazi van životne opasnosti.