MUP KS
45

Policija rasvijetlila slučaj otmice u Sarajevu, uhapšena jedna osoba

G. M.
Arhivska fotografija (Foto: D. S./Klix.ba)
Arhivska fotografija (Foto: D. S./Klix.ba)
Policija u Sarajevu rasvijetlila je krivično djelo otmice i uhapsila jednu osobu.

"Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela 'prutupravno lišenje slobode', izvršenog 15. februara na štetu A.O. iz Sarajeva, dana 16. februara u 16 sati policijski službenici su lišili slobode J.H., rođen 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", rečeno je danas iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Podsjetimo, osoba koja je oteta u utorak navečer na Dobrinji uspjela je pobjeći iz automobila u koji je nasilno ubačena, a zatim je slučaj prijavila policiji.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba su ranije rekli kako je dežurni tužilac upoznat o slučaju koji je okarakterisan kao protupravno lišenje slobode.

Dvije osobe su, navedeno je u prijavi, jednu osobu na području Dobrinje nasilno uvele u automobil s namjerom da je prevezu na područje Vogošće. Oteta osoba je iskoristila povoljan momenat i uspjela pobjeći iz vozila te otišla u policiju.

Nezvanično se spominje da je povod otmice sukob zbog djevojke.