Foča
0

Policija pucala u pljačkaša Željka Boškovića

Sarajevo-x.com
Foča
Foča
Željko Bošković (42) zvani Vuk jutros oko osam sati naoružan pištoljem upao je u "Poštu" Brod koja se nalazi na području općine Foča, savladao četiri uposlenika i ukrao dvije vreće s novcem u kojima se nalazilo oko 50.000 KM.

Fočanska policija odmah nakon dojave krenula u potragu za pljačkašem, koji je bježao pješke i stigli su ga dva kilometra prije Foče. Pljačkaš je pucao na policiju, da bi policija uzvratila vatru, pucala na njega i ranila ga, kako nezvanično saznajemo, u natkoljenicu.

Bošković je nakon ranjavanja smješten u bolnicu, a policija je pronašla novac opljačkan iz "Pošte" Brod, kao i oružje koje je Bošković koristio.

Inače, Bošković je odranije poznat policiji, za njim je još u aprilu 2000. godine raspisana potjernica zbog ubistva Radenka Radovića, inspektora Kriminalističke fočanske policije, i ranjavanja policajca Marinka Božovića.

Bošković je osumnjičen i za razbojništvo koje se dogodilo 2006. godine. Tada je, također, u fočanskom naselju Brod, napao poštara i ukrao mu novac.