Prekršajno sankcionisan
0

Policija pronašlo nesavjesnog vozača koji je preticao preko pune linije kod Hadžića

N. C.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identificirala je nesavjesnog vozača koji je 3. maja na području Hadžića preticao vozilo preko pune linije, dok mu je u susret dolazilo auto iz suprotnog smjera te tako ugrozio učesnike u saobraćaju.
Video nesavjesne vožnje i kršenja propisa na bh. cestama objavili smo u ponedjeljak, a glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić danas nam je potvrdio da su identificirali nesavjesnog vozača.

"Vozač je identificiran i prekršajno sankcionisan u skladu sa zakonom. Radi se o B. A. (1999.) iz Hadžića", kazao je Hadžiabdić, apelirajuć na vozače i sve druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i tako daju doprinos sigurnijem odvijanju saobraćaja.

Policija Kantona Sarajevo svakodnevno poduzima preventivne, ali i represivne mjere prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u Kantonu Sarajevo.

"Tokom aprila ove godine zbog kršenja propisa iz oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima izdato je 12.632 prekršajna naloga i podneseno 246 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. Također, 85 prekršajnih naloga je uručeno pješacima zbog počinjenih prekršaja", dodao je.