Rasvijetlili slučaj
7

Policija procesuirala muškarca iz Prnjavora: Zapalio ugostiteljski objekat, drva i krao alat

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Policijski službenici nadležnih policijskih stanica Policijske uprave Banja Luka, zahvaljujući operativnom radu te na osnovu prikupljenih dokaza, tokom vikenda, rasvjetlili su krivična djela teška krađa i Кrađa izvršena na području Banje Luke.

Također rasvijetljena su i dva krivična djela teška krađa i tri krivična djela paljevina izvršena na području Prnjavora u kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 КM.

Između ostalog, policijski službenici su 1. februara, utvrdili da se S.Đ. iz Prnjavora sumnjiči da je tokom 2018. godine ddo 2. februara godine izvršio ukupno pet krivičnih djela od koji dva krivična djela teška krađa i tri krivična djela paljevina na području Prnjavora.

Osoba se sumnjiči da je upotrebom fizičke snage djelovao na ulazna vrata ugostiteljskog objekta u Gornjim Palačkovcima, ušao u unutrašnjost i zapalio ga, kao i da je zapalio drva koja su bila u neposrednoj blizini vikendice u istom dvorištu gdje i ugostiteljski objekat.

Daljim radom utvrđeno se da se S.Đ. sumnjiči da je zapalio pomoćni objekat u mjestu Gornji Palačkovci, kao i da je upotrebom podesnog alata djelovao na ulazna vrata još jednog pomoćnog objekta u istom mjestu, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio razni alat. Opisanim radnjama S.Đ. je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 10.000 КM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih će, nadležnom tužilaštvu, biti dostavljen izvještaj za opisana krivična djela.