Posušje
0

Policija privela provalnike iz Sarajeva

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
PU Posušje rasvijetlila je kazneno djelo teške krađe, a za izvršenje toga djela te za pomaganje u izvršenju osumnjičeni su E. H. (34) i S. M. (31), oba iz Sarajeva, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Naime, jučer je trideset jednogodišnji građanin prijavio da je nepoznati počinitelj provalio u njegov stan u stambenoj zgradi u Posušju. Nakon toga policijski službenici su na temelju obavijesnih razgovora i izvršenog očevida utvrdili da je nepoznati muškarac oko 11 i 55 sati došao pred stan oštećenog građanina i par puta pozvonio, a kako mu nitko nije otvorio vrata muškarac je polomio cilindar brave i ušao u stan.

Provalnik je prvo ispreturao stvari u kuhinji iz koje nije ništa otuđio, a potom je ušao u dnevni boravak gdje je iz komode otuđio lančić od bijelog zlata s privjeskom u obliku križa i mobitel marke "Nokia" model E66-1.

Za to vrijeme supruga vlasnika stana (30) je iz spavaće sobe telefonom nazvala muža koji je obavijestio policiju o provali, a provalnik je primijetio da se u stanu nalazi druga osoba te je pobjegao u nepoznatom smjeru.

Nakon dobivenog opisa provalnika u mjestu Broćanac policijski službenici zaustavili su motorno vozilo marke "škoda octavia" kojim je upravljao S. M. (31) i s kojim se u vozilu kao suvozač nalazio E. H. (34), oba iz Sarajeva. Kako je suvozač odgovarao dobivenom opisu provalnika policijski službenici izvršili su pregled unutrašnjosti vozila gdje su pronašli otuđene predmete.

Nakon toga S. M. (31) i E. Š. (34) lišeni su slobode te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće protiv E. Š. (34) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa te protiv S. M. (31) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa u pomaganju, navodi se u priopćenju MUP-a .