Crna hronika
0

Policija pozvala građane na suradnju u cilju pronalaska počinitelja krađa

FENA
Na području grada Mostara 16. svibnja u vremenskom razdoblju od 11,50 sati do 16,10 sati izvršeno je devet teških krađa u privatne stanove, priopćeno je iz Ureda ravnatelja PU Mostar.

Tom prilikom nepoznati počinitelji provaljivali su u stanove uporabom mehaničkih oruđa i pomagala te fizičke sile, a nakon ulaska u stanove otuđivali bi gotovi novac, tehničke predmete, gotovi novac i u jednoj slučaju i vatreno oružje.

Po načinu izvršenja i ostalim okolnostima te brzini kojom je izvršen tako veliki broj kaznenih djela u kratkom vremenu policija pretpostavlja da je riječ o dobro organiziranoj grupi sa razrađenim sustavom organizacije i međusobne komunikacije i dojave.

Uprava policije poduzela je sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenih kaznenih djela, a građane poziva na suradnju u cilju otkrivanja počinitelja kaznenih djela i očuvanja vlastite sigurnosti i sigurnosti svih građana županije.

Sve korisne podatke i saznanja građani mogu dojaviti pozivom na broj 122 ili direktno na Sektor krim.policije na broj 383 101.