Crna hronika
0

Policija otkrila počinioce pet krađa u Bugojnu, Donjem Vakufu i Fojnici

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona rasvijetlili su više krađa koje su počinjene u ovoj ali i prošloj godini.

Bugojanska policija rasvijetlila je dvije krađe koje su počinjene u januaru i martu ove godine.

Radi se o krađi bronzanih statua sa fontane u ulici Sultan Ahmeda u Bugojnu koja je izvršena 13. januara. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je S. B. rođen 1990. godine iz Bugojna, dok je za krivično djelo prikrivanja osumnjičen M. S. rođen 1989. godine iz Bugojna. On je pomogao kradljivcu u skrivanju ukradenih statua, sve dok ih nije pronašla policija.

Druga rasvijetljena krađa počinjena je 25. marta na štetu R. S. iz Bugojna, a osumnjičeni je I. S. rođen 1991. godine iz Bugojna.

Također, i policija u Donjem Vakuf rasvijetlila je dvije krađe. Riječ je o krađi kojom je oštećeno preduzeće Promo, a ona je počinjena 12. marta. Osumnjičen je E. R. rođen 1983. godine iz Donjeg Vakufa.

Druga krađa počinjena je 5. maja prošle godine na štetu preduzeća Pilana iz Donjeg Vakufa. Osumnjičeni su K. M. rođen 1996. godine, E. T. rođen 1982. godine, M. P. rođen 1984. godine i P. M. rođen 1986. godine, svi iz Donjeg Vakufa.

Nadalje, u Fojnici su službenici policijske stanice otkrili izvršioce teške krađe koja je počinjena 18. marta ove godine u Fojnici, a radi se o A. Z. rođen 1983.godine i M. K. rođen 1995.godine, obojica iz Fojnice.

Protiv svih osumnjičenih osoba bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.