|

Policija osigurava područje Tarčina, sumnja se da je pripadnika FUP-a ubio Edin Gačić

Policija osigurava područje Tarčina, sumnja se da je pripadnika FUP-a ubio Edin Gačić
1.256
Piše: M. N.
9.2.2019. u 21:22
310
komentara
1,2k

dijeljenja
Policija osigurava područje Tarčina, sumnja se da je pripadnika FUP-a ubio Edin Gačić Foto: H. M./Klix.ba
Područje Suhodola kod Tarčina osigurava veliki broj policijskih ekipa nakon što je večeras pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije za kojeg je utvrđeno da je ubijen. U toku je potraga za ubicom.
Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je policajca ubio Edin Gačić za kojim policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica.

Za njim je ovih dana tragalo nekoliko policijskih agencija i MUP-ovi više kantona. Danas se pojavila informacija da je viđen na lokalitetu Ušivak, a mještani su slali upozorenja jedni drugima i putem društvenih mreža.

Policija je blokirala prilaze Suhodolu i vraćaju automobile koji su krenuli prema ovom području. Druge ekipe stežu obruč na području gdje se pretpostavlja da se ubica krije.

FUP-ov policajac je osiguravao strelište u Suhodolu, a ubica mu je nanio povrede vatrenim oružjem u predjelu ruku i glave. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

U toku je uviđaj kojim rukovodi tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (310)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...