Akcija "Reket"
48

Policija objavila video hapšenja Zeničanina zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti

Piše: E. M.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su u sklopu akcije "Reket" u Zenici uhapsili 38-godišnjeg J. A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iznude i ugrožavanja sigurnosti.

Akcija kodnog naziva "Reket" sprovedena je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona s kojim su pripadnici MUP-a ZDK u proteklom periodu preduzimali intenzivne mjere i radnje s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja više krivičnih djela koje je počinio J. A. iz Zenice.

U nastavku akcije danas su u prijepodnevnim satima službenici Sektora kriminalističke policije i pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na području Zenice locirali i uhapsili J. A. koji je zadržan u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

"Od strane policijskih timova, u okviru zavedene akcije, danas su izvršeni pretresi kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici. Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja J. A. će u toku sutrašnjeg dana biti predat na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona", saopćeno je iz MUP-a ZDK.