Prijedor
0

Policija na tragu prevaranticama penzionera

SRNA
Prijedorska policija na tragu je djevojkama koje se posljednjih mjesec i više dana lažno predstavljaju i od lakovjernih penzionera naplaćuju troškove PDV za, navodno, besplatne medicinske aparate.

Policiji su do sada prijavljena dva slučaja u kojima su penzioneri oštećeni za ukupan iznos od oko 1.500 KM.

Radomir Dukić, v.d. načelnika Stanice javne bezbjednosti Prijedor rekao je danas da u ovim slučajevima nije riječ o klasičnoj prevari.

''Policija aktivno radi na rasvjetljavanju krivičnog djela neovlaštenog bavljenja određenim zanimanjima iz člana 393 Krivičnog zakona Republike Srpske'', rekao je Dukić.

Tokom istrage policija je utvrdili da na području opštine ima više oštećenih penzionera, ali niko ne želi da krivično goni djevojke. 

Dvije mlađe djevojke obilazile su penzionere i predstavljale su se kao predstavnice fondova penzijskog i zdravstvenog osiguranja Republike Hrvatske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i republičkog Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja.

Žrtvama svoje prevare nudile su besplatne masažere i druge medicinske aparate, kao i razne preparate, koji su, navodno, besplatni, osim troškova PDV-a.
Dukić je apelovao na građane koji su žrtva ovog krivičnog djela da se obrate policiji i pomognu joj u pronalaženju lažnih predstavnica, te pozvao druge da ne nasjedaju na ovakve vrste prevara.