Uključeno i Tužilaštvo KS
0

FOTO / Policija na adresi, pedofil s Otoke se zaključao u stanu

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Pripadnici sarajevske PU Novi Grad izašli su nakon dojave građanke došli oko 12 sati na adresu pedofila u ulici Žrtava fašizma u naselju Otoka, ali on ne otvara vrata, saznaje Sarajevo-x.com u policiji.
Policajci došli po pozivu građanke (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Policajci došli po pozivu građanke (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Kako nam je potvrđeno, policiju je o pedofilu koji masturbira na balkonu na prvom spratu zgrade posmatrajući djecu na ulici obavijestila građanka. Upućena je patrola na njegovu adresu, ali on se zaključao u stanu i ne želi im otvoriti vrata. Policajci su već stupili u kontakt s nadležnim tužiocem i čekaju dalje upute, budući da im treba nalog kako bi provalili u stan, saznaje Sarajevo-x.com.

Inače, kako smo već objavili, balkon ovog pedofila udaljen je 20-ak metara od Osnovne škole Mehmedija Mak Dizdar, i on, prema tvrdnjama naše čitateljke, svakodnevno masturbira posmatrajući djecu na putu do škole. U policiji su nam potvrdili njene riječi prema kojima je policija i ranije dolazila na adresu pedofila, ali bi se on svaki put zaključao u stanu i sve bi se završilo na tome. Međutim, nakon što je priča objavljena u medijima, u nju će se konačno uključiti i Tužilaštvo koje bi trebalo odlučiti o daljnjim mjerama.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U međuvremenu smo dobili i izjavu glasnogovornice Tužilaštva KS Jasmine Omićević koja nam je rekla da je dežurna tužiteljica ocijenila da nema zakonskog osnova da se muškarcu uđe u stan, te će Tužilaštvo pokušati iznaći druge mjere kako bi policajci stupili u kontakt s njim i saslušali ga. Kako smo nezvanično saznali, ovog muškarca policija je već u dva navrata odvodila na Psihijatriju, gdje ga je moguće zadržati najviše dva mjeseca. Nakon tog perioda, on se vraćao u stan i nastavljao s masturbiranjem na balkonu uz ulicu.