|

FOTO
/
Policija na adresi, pedofil s Otoke se zaključao u stanu

Policija na adresi, pedofil s Otoke se zaključao u stanu
0
S
Piše: N. J.
24.3.2012. u 12:31
24.3.2012. u 13:24
0
komentara
0

dijeljenja
Pripadnici sarajevske PU Novi Grad izašli su nakon dojave građanke došli oko 12 sati na adresu pedofila u ulici Žrtava fašizma u naselju Otoka, ali on ne otvara vrata, saznaje Sarajevo-x.com u policiji.
Policajci došli po pozivu građanke (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com) Policajci došli po pozivu građanke (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

Kako nam je potvrđeno, policiju je o pedofilu koji masturbira na balkonu na prvom spratu zgrade posmatrajući djecu na ulici obavijestila građanka. Upućena je patrola na njegovu adresu, ali on se zaključao u stanu i ne želi im otvoriti vrata. Policajci su već stupili u kontakt s nadležnim tužiocem i čekaju dalje upute, budući da im treba nalog kako bi provalili u stan, saznaje Sarajevo-x.com.

Inače, kako smo već objavili, balkon ovog pedofila udaljen je 20-ak metara od Osnovne škole Mehmedija Mak Dizdar, i on, prema tvrdnjama naše čitateljke, svakodnevno masturbira posmatrajući djecu na putu do škole. U policiji su nam potvrdili njene riječi prema kojima je policija i ranije dolazila na adresu pedofila, ali bi se on svaki put zaključao u stanu i sve bi se završilo na tome. Međutim, nakon što je priča objavljena u medijima, u nju će se konačno uključiti i Tužilaštvo koje bi trebalo odlučiti o daljnjim mjerama.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

U međuvremenu smo dobili i izjavu glasnogovornice Tužilaštva KS Jasmine Omićević koja nam je rekla da je dežurna tužiteljica ocijenila da nema zakonskog osnova da se muškarcu uđe u stan, te će Tužilaštvo pokušati iznaći druge mjere kako bi policajci stupili u kontakt s njim i saslušali ga. Kako smo nezvanično saznali, ovog muškarca policija je već u dva navrata odvodila na Psihijatriju, gdje ga je moguće zadržati najviše dva mjeseca. Nakon tog perioda, on se vraćao u stan i nastavljao s masturbiranjem na balkonu uz ulicu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.