Mjesto Stog
457

Policija kod Zavidovića uhapsila dvije osobe, pronašla im pušku

E. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Policija u Zavidovićima uhapsila je dvije osobe koje su u mjestu Stog pronađene s jednom puškom, i to kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Naime, u mjestu Stog kod Zavidovića jučer oko 18:45 sati pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je prijavljeno da su dvije osobe zatečene s oružjem, tačnije puškom, nakon čega su privedene kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Nedugo nakon toga općinski vijećnik Zavidovića Armin Imamović na svom Facebook profilu je iznio tvrdnje da je uhapšena grupa srpske nacionalnosti s dugim cijevima, tvrdivši da ih je bilo pet, a ne dvojica, te da od MUP-a i javnosti traži da se oglase po pitanju uhapšenih.

Kako Klix.ba saznaje, na navedenoj lokaciji su zatečena dvojica muškaraca srpske nacionalnosti koji su prilikom čišćenja kuće preminulog člana porodice pronašli pušku M48 koju su potom iznijeli iz podruma u namjeri da je isprobaju.

U tom trenutku su viđeni, a u namjeri da ne budu krivično gonjeni, istu su pokušali sakriti, ali bezuspješno.

Svakako, nadležni će u narednim danima utvrditi sve informacije o navedenom događaju kao i o tvrdnjama koje je u javnost iznio vijećnik Imamović te je najavljeno poduzimanje mjera u skladu sa zakonom.