Crna hronika
7

Policija još traga za ubicom Adnana Salčina, uhapšeni osumnjičeni pušteni na slobodu

Piše: E. F.
Foto: Feđa Krvavac/Klix. ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix. ba
Sarajevska policija još uvijek traga za ubicom koji je prije dva dana u sarajevskom naselju Mojmilo, tačnije na raskrsnicama ulica Hermana Gmajnera i X Transverzala, usmrtio Adnana Saličina, sina ratnog komandanta Ramiza Salčina.

Naime, dvije osobe koje su uhapšene i koje su dovođene u vezu sa ubistvom puštene su na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova za njihovo zadržavanje.

Navodno, uhapšeni su Emin Prguda (25) i Adnan Aganović, ali nakon ispitivanja je utvrđeno da nisu izvršioci ubistva te su pušteni na slobodu jer nije bilo dokaza na osnovu kojih bi bili zadržani kao osumnjičeni. Adnan Aganović uhapšen je jučer u naselju Ilidža, a policiji je poznat po neovlaštenom nošenju vatrenog oružja.

Nezvanično saznajemo da je Salčin upucan iz neposredne blizine, a meci su ga pogodili u rame i srce. Sudeći po mjestu događaja na kojem nisu pronađeni ostaci razbijenog stakla, pretpostavlja se da je Salčina ubila osoba sa kojom je razgovarao jer je navodno tom prilikom otvorio prozor. Postoje indicije da je paralelno sa ovim automobilom stao još jedan automobil iz kojega je i pucano.

Salčin se u trenutku ubistva nalazio u svom vozilu Lancia talijanskih registarskih oznaka. Bio je sam u automobilu kada se zaustavio na raskrsnici, a kako se moglo čuti, ubica se sa više osoba nalazio u Golfu 3 koji se zaustavio nedaleko od Lancie.

Salčin je također bio naoružan, ali se nije uspio odbraniti te je pogođen sa dva hica. Policija je tokom uviđaja pronašla pištolj koji je imao kod sebe te ga je izuzela radi vještačenja.