Uključeni SIPA i GP
19

Policija iz oba entiteta još traga za napadačima koji su pucali na policajce u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Policijski službenici kantonalnih i entitetskih MUP-ova još tragaju za tri nepoznate osobe koje su u noći s nedjelje na ponedjeljak tokom pokušaja krađe automobila u Aerodromskom Naselju povrijedile dvojicu policajaca.

Kako nam je rečeno u MUP-u KS, još uvijek nema nikakvih saznanja, ali sve policijske agencije rade na ovom slučaju. Uključeni su i službenici SIPA-e te Granična policija BiH.

Još uvijek nije poznat identitet napadača, kao ni mjesto gdje se nalaze, osim da su pobjegli u pravcu Istočnog Sarajeva.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak su u ulici Šefika Dorića zatekli maskirane napadače koji su pokušali ukrasti automobil Škoda Octavia. Policijski službenici su ih pokušali spriječiti, a napadači su ispalili nekoliko hitaca prema njima. Tada je ranjen jedna policajac koji je zadržan u bolnici, dok su drugog policajca napadači udarili automobilom.

Maskirani napadači su pobjegli Audijem. Izrešetani automobil korišten u okršaju s policijom pronađen je u mjestu Klek na obroncima planine Trebević.