Crna hronika
0

Policija identifikovala osobe koje su opljačkale vozilo Elektroprivrede HZ HB

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija tereti osobe inicijala A. D. i A. R. da su 18. jula ove godine izvršili oružanu pljačku vozila Elektroprivrede HZ HB iz kojeg je tom prilikom otuđeno 80.000 maraka i za njima je raspisana potjernica.

Oružana pljačka dogodila se u Mostaru prije tačno mjesec dana oko 14 sati, kada su dvije naoružane osobe na motociklu, s kacigama na glavama, presrele vozilo Elektroprivrede HZ HB te su uz prijetnju oružjem otuđile novac iz vozila.

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), intenzivnim operativnim radom na terenu i na temelju prikupljenih tragova i predmeta, te drugim kriminalističko-tehničkim i taktičkim radnjama, djelatnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar prikupili su dokaze kojima se direktno za izvršenje ovog kaznenog djela terete A. D. i A. R.

Iz policije navode kako se radi o osobama koje su otprije poznate tijelima gonjenja i koje se dovode u vezu s nizom drugih kaznenih djela koja su se u posljednje vrijeme dogodila na području Policijske uprave Mostar.

"Uprava policije MUP-a HNK upoznaje javnost da u saradnji sa Tužilaštvom HNK nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području našeg kantona. Istovremeno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava Uprave policije (uključujući i Jedinica za podršku) s ciljem eliminiranja i sprečavanja svih težih oblika kaznenih djela", navodi se u saopćenju.