Sarajevo
571

Policija identifikovala maloljetnika koji je nacrtao kukasti križ na smrtovnici Čička

D. Be.
Sarajevska policija je identifikovala osobu koja se dovodi u vezu sa crtanjem kukastog križa na smrtovnici muzičara Želimira Altarca Čička.

"Policija KS je identifikovala osobu koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelom 'Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti'", saopćeno je.

Maloljetnik je rođen 2005. godine, a iz policije kažu da zbog te činjenice,, u interesu zaštite maloljetnika i istrage, nisu u mogućnosti davati više informacija.

"Koristimo priliku da se zahvalimo na saradnji medijima i građanima, kojima policija Kantona Sarajevo uvijek stoji na raspolaganju i čini sve napore da adekvatno odgovori na sve sigurnosne rizike i izazove sa kojima se susreće, a koji su iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", dodali su.

Čičak je bio legenda sarajevske muzičke scene. Ostat će upamćen kao pionir diskdžokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Posljednje priznanje je dobio u decembru 2020. godine kada je proglašen Počasnim građaninom Grada Sarajeva.