Crna hronika
47

Policija i dalje traga za Arminom Kovač, posljednji put viđena u Busovači

Piše: E. F.
Armina Kovač (Foto: Facebook)
Armina Kovač (Foto: Facebook)
Policija u Srednjobosanskom kantonu i dalje traga za petnaestogodišnjom Arminom Kovač iz Donjeg Vakufa koja je nestala prije pet dana, nakon subotnjeg izlaska sa drugaricama.

Posljednji put je, kako saznajemo, tinejdžerka je viđena u Busovači. Jedan muškarac djevojku je prepoznao sa fotografije koja kruži internetom te je slučaj odmah prijavio policiji, ali i porodici.

Policija je slijedila novi trag te se nadaju da će uskoro pronađi nestalu djevojku.

Nestanak svoje sestre policiji je prijavio njen brat Elmin koji je za Klix.ba ranije kazao kako uopće ne može pretpostaviti gdje mu je sestra mogla otići. U razgovoru sa njenim prijateljicama nije uspio dobiti bilo kakav trag. Situaciju dodatno otežava činjenica da Armina nije sa sobom ponijela mobitel.

Inače, ona je neposredno prije nestanka viđena u ugostiteljskom objektu 'Trend 2' 30. marta oko 22:30 sati. Nestanak je prijavio njen brat, a po zaprimljenoj prijavi službenici policije su poduzeli niz mjera i radnji na njenom pronalasku.

"Za nestalom je raspisana i operativna potraga i to po njenom detaljnom opisu. Djevojčica je visoka 180 cm, duže smeđe kose, težine oko 75 kg. Kada je posljednji put viđena nosila je žensku torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice. S obzirom na to da još uvijek nije pronađena, pozivamo sve građane da o svim eventualnim informacijama, vezano za ovaj slučaj, obavijeste najbližu policijsku stanicu na br. 122'', kazao je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a.

Apel građanima uputila je i porodica nestale djevojčice, te za sve informacije ostavila broj telefona 063/440 329.