Knešpolje
0

Policajca gađala kamenom pa ga ugrizla za ruku

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prilikom intervencije u mjestu Knešpolje, jučer oko 19 sati fizički su napadnuti policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako se u saopćenju pojašnjava, policijski službenici intervenirali su zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, počinjenog svađom i galamom od strane više osoba.

Prilikom pokušaja privođenja počinitelja prekršaja, A. B. (32) uzela je kamen približne mase 1 kg i zamahnula njime pokušavaju udariti policijskog službenika, a nakon što je policijski službenik, u cilju odbijanja napada, od iste pokušao oduzeti kamen A. B. ugrizla ga je za ruku.

U toku je prekršajna obrada u cilju identificiranja i sankcioniranja svih počinitelja prekršaja. Također, nad A. B. (32) provest će se kriminalistička obrada po čijem završetku će PU Široki Brijeg protiv iste podnijeti izviještaj Kantonalnom tužiteljstvu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti (čl. 359. KZ-a F BiH).