Crna hronika
0

Policajac u Kotor Varoši priveden zbog sumnje da je zapalio štale komšijama

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučka policija privela je jučer policajca Dalibora Momića iz Kotor Varoši zbog sumnje da je počinio krivično djelo paljenja objekata, kada je komšijama zapalio štale u kojim je izgorjelo sijeno, ali i 17 ovaca. No, suspendovani policajac CJB Banja Luka ubrzo je pušten na slobodu.

Naime, kako nam je potvrdila Marija Markanović, glasnogovornica CJB Banja Luka, osumnjičeni je psihički bolesnik, a policija zbog njegovog stanja nije bila u mogućnosti od njega uzeti izjavu.

Tako nije zapravo ni utvrđeno da je on počinio pomenuto krivično djelo te je osumnjičeni po nalogu postupajućeg tužioca pušten na slobodu.

Inače, kako je saopćeno iz Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, izgorjela je štala u vlasništvu Milana Jeftimira i Žarka Cvijića, a šteta se procjenjuje na oko 10.000 maraka.

Nedugo nakon izbijanja prvog požara, policija i vatrogasci su se uputili na mjesto događaja. Dok su gasili požar na Jeftimirovoj štali i obavljali uviđaj, osumnjičeni je preko njiva otrčao do Cvijićevog pomoćnog objekta i zapalio i njega.

Navodno, Momić je, da bi prikrio svoje nedjelo, nakon što je zapalio štale otišao do kuće, odspavao, a potom se vratio kod Cvijića da mu "pomogne" u gašenju požara.