Mostar
0

Policajac pucao da bi rastjerao huligane

SRNA
Mostar
Mostar
Grupa od petnaestak huligana napala je sinoć u Mostaru jednu mušku osobu i policajca, koji je morao da upotrijebi oružje da bi ih rastjerao, potvrdio je Srni načelnik mostarske Policijske uprave Dragan Jelonjić.

Incident se dogodio sinoć između 23.00 i 24.00 sata, u Lenjinovom šetalištu, ulici koja povezuje istočni i zapadni dio grada, koja je često bila mjesto incidenata.

Jelonjić je rekao da je policajac, koji se nalazio u blizini mjesta napada, začuo pozive u pomoć i priskočio da odbrani mladića, ali je grupa napadača napala i policajca. ''Policajac je procijenio da su životi ugroženi i upotrebio je vatreno oružje, nakon čega su se napadači razbježali'', dodao je Jelonjić. 

Prema njegovim riječima, mladić je zadobio lakše fizičke povrede, a pomoć mu je ukazana u Centru urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar. 

Jelonjić je rekao da je policija privela i četvoricu maloljetnika koji su juče ispred mostarske Gimnazije napali i pretukli četvoricu hrvatskih maturanata. On je dodao da se motivi napada još ispituju, ali je ustanovljeno da se jedan od napadača i jedan od napadnutih učenika poznaju i da su već godinu dana imali nerazjašnjene razmirice. 

Napadu pred Gimnazijom prethodio je još jedan incident u parku kada je grupa mladića napala dvije osobe.