MUP KS
0

Policajac pretukao gosta kafića 'Marquee'

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Policijski službenik PS Centar M.I. suspendovan je do okončanja unutrašnje policijske istrage, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda B.M. , gostu ugostiteljskog objekta „Marquee“.

U zvaničnom policijskom izvještaju MUP-a KS navodi se da je dana 24.02.2009. godine oko 03,30 sati obaviješten Operativno-komunikacijski centar MUP KS da je došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom u ugostiteljskom objektu »Marquee« koji se nalazi u ulici Obala Kulina Bana, općina Centar Sarajevo.

Na mjesto događaja je odmah upućena policijska patrola koja na licu mjesta nije zatekla učesnike tuče, jer su se udaljili prije dolaska policije. Istoga dana u 03,40 sati, dežurni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS je obavijestio policiju da je medicinsku pomoć zatražio B.M. rođen 1976. godine iz Sarajeva, zbog vidnih povreda, a koji je izjavio da je pretučen od strane policijskog službenika u nekom ugostiteljskom objektu na području općine Centar Sarajevo.

Povrijeđena osoba je prevezena na CUM UKC »Koševo« gdje su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture nosne kosti i frakture petog prsta desne ruke. Odmah po zaprimanju ove informacije obavljeni su razgovori sa povrijeđenim B.M., kao i uposlenikom u navedenom ugostiteljskom objektu.

Oštećeni B.M. je izjavio da je dana 24.02.2009. godine oko 01,30 sati, dok je boravio u ugostiteljskom objektu »Marquee«, nakon kraće prepirke, pretučen od strane policijskog službenika u uniformi, koji se nalazio u istoj kafani kao gost. B.M. je alkotestiran i kod istog je ustanovljeno prisustvo alkohola u krvi u iznosu od 1,50 promila.

Uposlenik u ugostiteljskom objektu je potvrdio da je do tuče došlo, ali je negirao da je jedan od učesnika u tuči bio u policijskoj uniformi. O svemu je odmah obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio vršenje uviđaja na licu mjesta događaja i preduzimanje potrebnih radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti predmetnog događaja, što je i učinjeno.

Dana 24.02.2009. godine, po nalogu Kantonalnog tužioca, izvršeno je zakonsko prepoznavanje i oštećeni je kao izvršioca prepoznao M.I., policijskog službenika PS Centar. Utvrđeno je da je ovaj policijski službenik, u kritično vrijeme, u uniformi, bio u navedenom objektu, ali u to vrijeme nije bio na dužnosti. Dana 26.02.2009. godine, Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je dostavljen službeni izvještaj protiv M.I. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda. Istoga dana protiv ovog policijskog službenika je otvorena unutrašnja istraga, a M.I. će biti suspendovan do okončanja postupka.