Sarajevo-x.com saznaje
0

Policajac osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića pušten na slobodu

Piše: A. Panjeta
Policajac Dragan Vujević kojeg se sumnjiči za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića prilikom nedavnih nereda u Širokom Brijegu i kojem je nakon hapšenja određen pritvor od 30 dana, danas je pušten, nakon što je Sud Zapadnohercegovačkog kantona prihvatio žalbu mostarske odvjetnice Nade Dalipagić.
  • Rješenje o pritvoru je ukinuto i u potpunosti su uvaženi navodi moje žalbe u kojoj sam tvrdila kako nisu objektivizirane osnove sumnje te kako nisu dovoljno obrazloženi razlozi njegovog zadržavanja u pritvoru - kazala je za Sarajevo-x.com Nada Dalipagić nakon oslobađanja policajca Vujevića koji će se u nastavku braniti sa slobode.

S obzirom da, kako nam je kazala Dalipagićeva, Vujović posjeduje samo pasoš BiH, dokumenti mu nisu oduzeti. Vujević će se u nastavku braniti sa slobode, a daljnji tok postupka zavisiće od toka istrage.

  • Od početka sam vjerovala da se radi o nevinom čovjeku. On je u vrijeme nereda postupao po službenoj dužnosti. Tvrdio je da uopće nije pucao, i ja mu apsolutno vjerujem, a neka istraga utvrdi daljnje detalje - kazala nam je Dalipagićeva, ne želeći govoriti o tome da li je Vujović policajac kojem Knezović na nedavno objavljenim fotografijama nakon pucnjave predaje pištolj.