Srebrenica
0

Policajac nesretnim slučajem ubio kuma u lovu

SRNA
Srebrenica
Srebrenica
Četredesetjednogodišnji Goran Cvjetinović iz Srebrenice poginuo je nesretnim slučajem u lovu od hica koji je ispalio Predrag Milovanović, policajac iz Srebrenice, javio je dopisnik Srne.

Lovci kažu da su Cvjetinović i Milovanović bili kumovi i u izuzetno dobrim odnosima.

Nastradali je bio zaposlen u Rudniku olova i cinka "Sase", a iza njega su ostali nezaposlena supruga i troje djece. Cvjetinović će biti sahranjen sutra u Bratuncu, gdje je napravio kuću u koju njegova porodica još nije uselila.

Dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina potvrdio je Srni da je lice sa inicijalima G.C. iz Srebrenice poginulo nesretnim slučajem u srebreničkom lovištu Zalazje Obadi tokom lova od hica koji je ispalio lovac, policajac iz Srebrenice čiji su inicijali P.M. 

Nesreća se dogodila juče u 9.20 sati na dijelu lovišta Zalazje Obadi, opština Srebrenica, kada je P.M. pucao na divlju svinju iz lovačke puške sačmarice, ne znajući da se u blizini nalazi neko od lovaca, i tako usmrtio G.C.

Policajac se u 10.12 telefonom javio Policijskoj stanici u Srebrenici, gdje je zaposlen, i prijavio nesreću.

Prethodno, oko 9.20 sati Policijskoj stanici u Srebrenici telefonom se obratilo lice sa inicijalima M.V. iz Bratunca koji je prijavio da su se u dijelu lovišta čula tri pucnja.
Uviđaj je izvršen, a istraga o ovom nesrećnom slučaju je u toku.