Pokušaj ubistva
19

Policajac koji je ranio radnicu kafića u Drvaru ostaje u pritvoru

Piše: M. N.
Kantonalni sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor policajcu S. S. rođenom 1991. godine u Drvaru zbog pokušaja ubistva 25-godišnje Ane Gloginje.

Dvadesetosmogodišnjeg policajca Stevana Srdića se tereti da je 9. februara u jutarnjim satima nakon završetka noćne smjene došao u UO "Scorpion" koji se nalazi u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkoholna pića pa je u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege koji se nalazio s njim u društvu te iz njega ispalio jedan hitac prema uposlenici koja se nalazila unutar šanka. Zadobila je prostrelnu ranu u prsima.

Zbog težine povreda prebačena je vozilom Hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić u Livnu", a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split. Njeno stanje je bolje. Prema uviđaju, zadobila je povrede u predjelu trbuha, pri čemu joj je oštećena i kičma.

Pritvor je određen je postoje naročite okolnosti koje ukazuju na to da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani i s obzirom na to da postoje vanredne okolnosti jer se radi o težem krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna.