Saradnja dvije države
9

Pokušao pobjeći u BiH: U Neumu uhapšen napadač koji je ranio taksistu u Dubrovniku

A. D.
Na osnovu međunarodne potjernice na području Neuma je uhapšen 23-godišnjak koji je još u julu na području Dubrovnika učestvovao u pucnjavi i teškom ranjavanju 28-godišnjeg taksiste.

U toku je postupak njegovog izručenja Hrvatskoj, prenosi hina. Dubrovačko-neretvanska policija je saopćila kako je, saradnjom hrvatske i bosanskohercegovačke policije uhapšen 23-godišnjak koji je 28. jula zajedno s još jednim mladićem istih godina koji je nedostupan policiji, učestvovao u pucnjavi na 28-godišnjeg taksistu na području Ploča u Dubrovniku.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad spomenute dvojice na taksistu, a nakon pucnjave, u kojoj su taksisti propucane obje noge, obojica su pobjegli.

U policiji kažu kako je kriminalističkim istraživanjem vrlo brzo nakon tog događaja utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Obojica su krivično prijavljeni, jedan za pokušaj ubojstva, a drugi za pomaganje u tom krivičnom djelu, ali su zbog bijega obojica bili nedostupni policiji.