|

UZNEMIRUJUĆE
/
Pokušali zaklati dva psića u Vogošći

Pokušali zaklati dva psića u Vogošći
0
S
Piše: A. Karadža
2.11.2010. u 16:09
178
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Posljednja dva dana svjedoci smo novih brutalnosti nad životinjama, nakon što su u nedjelju i ponedjeljak u Vogošći zabilježena dva pokušaja klanja psića.
Kako su nam rekli iz Udruženja "Av-Mau", nepoznate osobe su pokušale skalpelom ili žicom zaklati dva psića, koja su ipak spašena brzom reakcijom članova Udruženja i veterinara.

U nedjelju su jedna ili više osoba žicom ili skalpelom nanijele povrede mladoj ženki po vratu.

Sličan slučaj ponovio se i jučer, kada je nekoliko osoba skalpelom nanijelo duboku posjekotinu na vratu psića starog tek mjesec dana.

Iz Udruženja su nam rekli da su oba slučaja prijavljena Policijskoj upravi Vogošča, u kojoj su im rekli da će učiniti sve da pronađu počinitelje monstruoznih djela, neđu kojima je i nedavno paljenje kučića.

Ovo je već treći slučaj nasilja nad životinjama u Vogošći, u posljednjih nekoliko mjeseci, pa smo članove Udrušenja "Av-Mau" upitali da li je ta opština "krizno žarište".

"Možemo reći da je Vogošća najgore područje u Sarajevu kada je nasilje nad životinjama u pitanju", rekli su nam iz "Av-Mau".

Oni su dodali da su psići zbrinuti brzom intervencijom ljubitelja životinja i veterinara. Oba povrijeđena psića bit će uskoro prebačena u Zagreb, kod novih vlasnika.
Prijavi grešku


Komentari (178)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...