Krizno područje
0

UZNEMIRUJUĆE / Pokušali zaklati dva psića u Vogošći

Piše: A. Karadža
Posljednja dva dana svjedoci smo novih brutalnosti nad životinjama, nakon što su u nedjelju i ponedjeljak u Vogošći zabilježena dva pokušaja klanja psića.

Kako su nam rekli iz Udruženja "Av-Mau", nepoznate osobe su pokušale skalpelom ili žicom zaklati dva psića, koja su ipak spašena brzom reakcijom članova Udruženja i veterinara.

U nedjelju su jedna ili više osoba žicom ili skalpelom nanijele povrede mladoj ženki po vratu.

Sličan slučaj ponovio se i jučer, kada je nekoliko osoba skalpelom nanijelo duboku posjekotinu na vratu psića starog tek mjesec dana.

Iz Udruženja su nam rekli da su oba slučaja prijavljena Policijskoj upravi Vogošča, u kojoj su im rekli da će učiniti sve da pronađu počinitelje monstruoznih djela, neđu kojima je i nedavno paljenje kučića.

Ovo je već treći slučaj nasilja nad životinjama u Vogošći, u posljednjih nekoliko mjeseci, pa smo članove Udrušenja "Av-Mau" upitali da li je ta opština "krizno žarište".

"Možemo reći da je Vogošća najgore područje u Sarajevu kada je nasilje nad životinjama u pitanju", rekli su nam iz "Av-Mau".

Oni su dodali da su psići zbrinuti brzom intervencijom ljubitelja životinja i veterinara. Oba povrijeđena psića bit će uskoro prebačena u Zagreb, kod novih vlasnika.