Pucao mu u noge i stomak
2

Pokušaj ubistva: Zatražen pritvor za Dobojliju koji je ispalio više metaka na sugrađanina

M. N.
Foto: Blic
Foto: Blic
Okružno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje pritvora Srđanu Jondiću koji se tereti da je pokušao ubiti 27-godišnjeg Slađana H. ranivši ga u noge i stomak.
Jondić je 15. septembra oko pet sati ujutro došao putničkim automobilom na parking prostor ispred svadbenog salona gdje su se pored parkiranog putničkog automobila nalazili oštećeni H. S., J. S., M. M., D. A . i Đ. M., nakon čega se zaustavio svojim automobilom, a potom iz vozila izvadio pušku i počeo pucati prema oštećenom Slađanu.

Nanio mu je povrede u vidu višestrukih punktiformnih rana na prednjem trbušnom zidu i na obje natkoljenice i potkoljenice.

Povrijeđenog je zbrinula Hitna pomoć kojom je potom prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti i sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, da bi mogao ponoviti i dovršiti pokušano krivično djelo te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu prirodu i težinu počinjenog krivičnog djela, način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu posljedice i visinu zaprijećene kazne.

Postupajući sudija Okružnog suda u Doboju danas treba donijeti konačnu odluku o ovom prijedlogu.