Crna hronika
7

Pokušaj ubistva u Vukosavlju: Supruzi sjekirom slomio lobanju

Piše: E. F.
Okružnom tužilaštvu u Doboju danas je u nadležnost predat Selim Aljić (65) i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju kada je sjekirom u glavu udario svoju suprugu Halimu.

Cijela drama odigrala se u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima kada je došlo do svađe između supružnika u njihovoj porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu Modri Lug, opština Vukosavlje.

U jednom trenutku Selim je posegnuo za sjekirom te je zamahnuo prema svojoj supruzi nanijevši joj teške tjelesne povrede.

Nesretna žena je odmah nakon incidenta prebačena u Dom zdravlja Modriča gdje joj je ukazana pomoć. No, ozbiljnost njenih povreda zbog kojih je u nesvjesnom stanju zahtjevala je bolničko liječenje pa je ona tako prebačena u dobojsku bolnicu a potom i u Univerzitetasko - klinički centar Banja Luka gdje su joj i konstatovane teške tjelesne povrede.

"Pacijentica je primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima zamjenika načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Dragana Miloševića i dr Miroslava Regode, pacijentica H.A. (61) je zadobila tešku povredu glave sa frakturom lobanje. Primarno je zbrinuta, bez svijesti, a sve prognoze su krajnje neizvjesne", kazali su nam u Odjelu za odnose sa javnošću Kliničkog centra u Banjoj Luci.

Selim je uhapšen a nakon završene krim obrade zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predat je u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju.

Mještani su novinarima ispričali kako ih ovaj incident nije iznenadio jer nije prvi incident u kući Aljića te da je fizičkih obračuna između supružnika i ranije bilo. No niti jedan nije bio ovako koban.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici policijske stanice Modriča pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj.