Crna hronika
34

Pokušaj ubistva u KPZ-u Zenica: Povrijeđen osuđenik Dalibor Lugonja

Piše: E. F.
KPZ Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
KPZ Zenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Osuđenik Dalibor Lugonja povrijeđen je u tučnjavi koja se navodno dogodila u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. Kako Klix.ba nezvanično saznaje, njega je napao Samir Šljivo i nanio mu povredu u predjelu vrata.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Lugonja je napadnut oštrim predmetom, najvjerovatnije žiletom, a Šljivo ga je navodno pokušao zaklati.

Lugonja je preživio te je zadobio samo lakše tjelesne povrede, ali se cijeli incident prešućuje.

Naime, u zeničkoj policiji su nam kazali kako im incident u KPZ-u Zenica nije prijavljen policiji te da ne znaju ništa o ovom događaju.

Hidajet Jabandžić, direktor KPZ-a, nije odgovarao na naše uporne pozive, a kada smo ga potražili na radnom mjestu kazali su nam da je odsutan.

"Direktor već dva dana nije tu, a u Zavodu nije ni njegov zamjenik", rečeno nam je u ovoj instituciji.

Kada smo zatražili informacije o incidentu rečeno nam je da se obratimo Ministarstvu pravde FBiH.

Inače, Lugonja je dobro poznat policiji. Naime, boravio je u zatvoru u Italiji, a dovodi se u vezu sa Goranom Pržuljem, organizatorom automafije na području Sarajeva i hapšen je u Pržuljevoj grupi 2007. godine.

U KPZ-u Zenica završio je nakon hapšenja u Sarajevu kada su kod njega, ali i Sanela Krehe, Adisa Hodžića, Safeta Kolašinaca i Alena Janjoša zaplijenjena tri kilograma heroina.