Uhapšen napadač
0

Pokušaj silovanja starice u Ljubuškom

FENA
Ljubuški
Ljubuški
U noći s 9. na 10. maja V.V. (30) iz okoline Ljubuškog pokušao je silovati 76-godišnju ženu u njezinoj porodičnoj kući u Ljubuškom, saopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je V.V. oko 3.30 sati probudio ženu glasnim kucanjem te je uz upotrebu fizičke snage pokušao prisiliti na spolni odnos nanijevši joj pri tom tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena.

Nakon što je uspjela pobjeći napadaču, žrtva je kazneno djelo prijavila policiji, a odmah po primljenoj prijavi policijski službenici izašli su na mjesto događaja.

U kući žrtve zatečen je V.V. (30) koji je lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenim alkotestiranjem kod V.V. izmjereno je 1,51 promila alkohola u dahu, a izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je isti počinio kazneno djelo pokušaj silovanja.

PU Ljubuški podnijet će Kantonalnom tužiteljstvu izviještaj protiv V.V. u redovnoj proceduri, a nakon isteka 24-satnog zadržavanja osumnjičenik je pušten na slobodu.