Granična policija BiH
0

Pokušaj krijumčarenja cigareta i kafe

FENA
Foto: arhiv
Foto: arhiv
Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 8. maja su na graničnom prijelazu Gradiška, na izlazu iz BiH, otkrili veću količinu krijumčarenih cigareta u vozilu "mercedes" slovenskih registarskih oznaka.

U rezervoaru za gorivo tog vozila, kojim je upravljao slovenski državljanin P.A., pronađene su 3.182 kutije raznih vrsta cigareta.

Obaviješteni su dežurni sudija Suda BiH i tužilac koji su izdali naredbu za pretres vozila i privođenje vozača. Privremeno oduzete cigarete i vozilo su predati Sudu BiH.

Granična policija 8. maja također je uočila dva teretna vozila koja su se kretala iz pravca Gornje Vrbice iz Crne Gore u pravcu Trnovice u Bosni i Hercegovini.

Zbog blokade terena koju je izvršila granična policija, vozila su promijenila smjer i vratila se u pravcu Crne Gore, prešavši državnu granicu na mjestu koje nije predviđeno za to.

Jedinica Granične policije Trebinje je zatim obavijestila graničnu policiju Crne Gore čiji su pripadnici u daljoj potrazi u crnogorskom graničnom pojasu pronašli dva teretna vozila bh. registarskih oznaka.

Pregledom vozila "Iveco 80-13" vlasnika bh. državljanina Đ.R. iz Berkovića, u kojem nije bilo vozača, kao i teretnog vozila "mercedes" kojim je upravljao bh. državljanin Đ.V. iz Stoca, pronađena je veća količina sirove kafe bez odgovarajuće dokumentacije.

U carinskom skladištu u Nikšiću naknadno je utvrđeno da je zaplijenjeno 14.400 kilograma ove robe, saopćila je Granična policija BiH.